Sociala medier

Youtube – vad du behöver veta om den stora video-sharing siten

Youtube är världens största video-sharing site. Youtube tillåter användare att ladda upp, titta på och dela videos. Videos kan vara allt från amatöravsnitt till professionella produktioner. Youtube är en av de mest populära webbplatserna i världen med fler än en miljard unika besökare per månad.

Youtube – en kort introduktion

YouTube är en amerikansk video- och livestreamingtjänst som ägs av Google. På YouTube kan användare se, dela och ladda upp videos. Tjänsten finns tillgänglig i flera olika länder och språk. Videos på YouTube kan vara allt från korta klipp till timmarlånga filmer. De flesta videos är skapade av privata personer, men det finns även material som producerats av företag eller medier. Många YouTubers har byggt upp en stor publik genom att skapa regelbundet nytt innehåll. Deras videos handlar ofta om olika ämnen såsom mode, matlagning, makeup, teknik eller gaming.

Youtube – vad du kan göra på den

YouTube är en webbplats där användare kan titta på, ladda upp och dela videor. Videor finns i olika kategorier som musik, nyheter, komedi och dokumentärer. YouTube är en av de mest populära webbplatserna på internet och har användare från hela världen.

Det går att göra mycket på YouTube. Man kan till exempel se på videor, söka efter specifika videos eller personer, skapa spellistor med favoritvideor, prenumerera på channels (kanaler) för att följa dina favorit YouTubers och mycket mer!

Youtube – fördelar och nackdelar

Youtube är världens största videotjänst och har många fördelar, såsom en enormt stor bibliotek med olika typer av videos. Man kan hitta allt från roliga klipp till intressanta dokumentärer. Youtube är också gratis att använda och enkelt att navigera sig på.

Det finns dock nackdelar med Youtube. Det är lätt att hamna i en ond cirkel av klickande på länk efter länk, utan att man upplever den dagsljus som gått förbi. Dessutom innehåller Youtube mycket reklam, både i form av text- och videoreklamer innan man ens får se det valda klippet.

Youtube – hur man använder den på bästa sätt

YouTube är en av de mest populära plattformarna för att dela videoinnehåll. Många använder den dagligen för att titta på olika klipp, musikvideos och andra typer av filmer. Det finns dock några saker som man bör tänka på för att använda YouTube på bästa sätt. Här är några tips:

– Se till att du har en stabil internetuppkoppling. Om du inte har det kan buffertiden bli lång och filmkvaliteten dålig.
– Titta på videor i HD-kvalitet (1080p eller 720p) om det är möjligt, det ger en mycket bättre upplevelse.
– Använd gärna YouTube ”prefetch” funktionen om du vet att du kommer att titta på flera videor i rad, dvs ladda ner videorna innan du börjar titta på dem (det finns olika program/tillägg som gör detta). Pausa sedan bara videon istället för att spola fram och tillbaka, vilket sparar bandbredden och ger en jämnare upplevelse.
– Om du har problem med störande reklam eller popups, installera ett adblocker program/tilllagg (exempelvis AdBlock Plus). Detta blockerar all reklam och popups från alla webbsidor, inkusive YouTube.

Youtube – de olika funktionerna

Youtube är en av de mest använda sociala medierna i världen. Många människor använder Youtube för att titta på olika typer av videor, såsom musikvideos, klipp från TV-program och filmer, och mycket mer. Youtube erbjuder också olika funktioner för sina användare. En av dessa funktioner är ”pre-roll ads”, som låter användare se annonser innan de börjar titta på ett videoklipp. Detta gör det möjligt för Youtube att tjäna pengar genom annonsering. Andra populära funktioner inkluderar ”live streaming” och ”360-degree video”. Live streaming gör det möjligt för användare att strömma livevideo till andra användare, medan 360-degree video gör det possible for users to view videos from all angles.