Sociala medier

Whatsapp grupper – Allt du behöver veta

Whatsapp grupper är en fantastisk funktion som WhatsApp har att erbjuda sina användare. Det finns många olika saker du kan göra med en WhatsApp-grupp, och det är därför de är så populära. I den här artikeln kommer vi att titta på allt du behöver veta om WhatsApp-grupper, inklusive hur du skapar en grupp, lägger till personer i gruppen och anpassar inställningarna för group messaging.

Det första steget när du vill skapa en whatsapp-grupp är att starta appen och gå till fliken Chats. På Chats-skärmen trycker du på ikonen + i det högra hörnet av skärmen. Detta kommer att ta dig till skapandet av chattskärm där det finns ett alternativ för att skapa en ny grupp. Nästa steg är att välja vilka kontakter som ska vara med i din nya grupp genom att markera deras namn i listan med kontakter (du kan scrolla igenom listan eller börja skriva in namnet på personen/kontakten). Sedan trycker du bara på knappen Skapa Grupp uppe i högra hörnet av skapandeskreen.

Ditt whatsapp-gruppsammantradesfönster ser nu ut precis som ett vanligt chatsamtal, men med tvåSkillnader: Först visas allas profilbilder ligger horisontellt istället för vertikalt samlat under meddelandeomradet och sedan visas ordet ”Grupp” istatt for personsnamnet uppe till vyns vhöger sida . Fönstret inneholler ocksaaEn knapp som heter ”Info” – tryck pa den Knappen for Att se information om grupen (se bild 1 Nedan). Infoalternativetsidan Innehaller tre Underavsnitt: Medlemmar, Admins Och Regler.

Hur du skapar en WhatsApp-grupp

För att skapa en WhatsApp-grupp, tryck på symbolen för ny grupp i chattfönstret. Sedan, tryck på ikonen för att lägga till kontakter vid sidan av ”Namn på gruppen”-fältet. Välj de kontakter du vill lägga till och tryck sedan på ”Skapa”. Ditt nummer kommer automatiskt att bli admin för gruppen.

Hur du lägger till kontakter i en WhatsApp-grupp

För att lägga till kontakter i en WhatsApp-grupp, följ dessa steg:

1. Öppna WhatsApp och gå till gruppen du vill lägga till kontakten i.
2. Tryck på menyn (tre prickar uppe i högra hörnet) och välj ”Gruppinformation”.
3. Tryck på knappen ”Lägg till kontakt” längst ner på skärmen.
4. Sök efter och välj den kontakt du vill lägga till från din telefonbokslista som visas.
5. Tryck på ”LÄGG TILL”-knappen bredvid namnet på personen du valde att lägga till gruppen.

hur du tar bort någon från WhatsApp-gruppen

Det finns olika sätt att ta bort någon från WhatsApp-gruppen. Man kan antingen göra det från gruppinställningarna eller direkt i chatten. För att ta bort någon från gruppinställningarna, går man in på inställningar för gruppen och klickar sedan på alternativet för att ta bort medlemmar. Sedan väljer man vilka medlemmar som ska tas bort och bekräftar genom att trycka på knappen för ”ta bort”. Om man vill ta bort någon direkt i chatten, gör man long press på deras användarnamn ovanför chattfönstret och väljer sedanalternativet ”ta bort från grupp”.

Vad som händer när man lämnar en grupp?

När man lämnar en grupp, kommer det alltid att finnas någon form av reaktion från de andra medlemmarna. Oftast är dessa reaktioner negativa eftersom folk inte gillar förändring och de kanske också tar det personligt. Man kan bli arga, ledsna eller båda delarna på en gång. Någon kanske till och med försöker förminska den person som lämnade genom att säga saker som: ”De var aldrig bra nog för oss i alla fall”, ”Jag trodde inte att de skulle hålla ut så länge” eller ”Jag visste att de skulle ge upp”. Detta är dock bara ytliga reaktioner som oftast kommer från människor som har svårt att hantera förlust och förändring. På djupet vet alla att ingen är ofelbar och att vi alla behöver flytta på oss i livet ibland. Självklart finns det undantag, men oftast brukar folk samlas igen runt den personen när tiden har gått.

Fördelarna och nackdelarna med att använda WhatsApp

WhatsApp är en av de mest populära chat-applikationerna som finns och det finns många fördelar med att använda den. WhatsApp är gratis att ladda ner och använda, det är mycket enkelt att registrera ett konto och du kan chatta med vem som helst i din kontaktlista. WhatsApp har också många olika funktioner såsom gruppchat, videochat, delning av bilder och filmer, samt voice-meddelanden. En annan stor fördel med WhatsApp är att det fungerar på alla mobila plattformar såsom iOS, Android och Windows Phone.

Det finns dock nackdelar med WhatsApp. Den främsta nackdelen är att du behöver internetuppkoppling (WiFi eller 3G/4G) för att kunna chatta med dina kontakter, vilket inte alltid är tillgängligt eller stabil i vissa delar av världen. Dessutom sparas all information (bilder, videos etc.) som skickas via WhatsApp direkt på din telefonens hårddisk, vilket kan leda till full diskutrymme om du inte rensar regelbundet.