Sociala medier

Twitter Moments – Hur de fungerar och varför de är viktiga för ditt varumärke eller organisation

Twitter Moments är ett verktyg som gör det möjligt för användare att enkelt sammanställa och dela tweets. Detta är viktigt för ditt varumärke eller organisation, eftersom det ger dig en chans att visa upp din bästa sida på sociala medier. Med Twitter Moments kan du skapa innehåll som folk kommer att minnas, vilket i sin tur kan leda till fler följare och mer trafik till din webbplats.

Twitter Moments – Vad är det och hur fungerar det?

Twitter Moments är ett verktyg som lanserades av Twitter 2015. Med detta verktyg kan användare skapa och dela sammanställningar av tweets kring olika händelser. Det finns tre olika sätt att skapa en Moment: via webben, mobilen eller tweetdecken. Första steget är att välja en titel för Momentet och sedan laddar man upp de tweets som man vill inkludera. När allt är klart trycker man på ”Skapa Moment” och det går då att dela med sig till andra användare.

Twitter Moments – Varför är de viktiga för ditt varumärke eller organisation?

Twitter Moments är ett perfekt sätt för ditt varumärke eller organisation att nå ut till en stor publik på kort tid. Med Twitter Moments kan du sammanställa olika tweets från ditt varumärkeskonto och göra dem lätta att hitta och dela med andra användare. Detta är en mycket effektiv strategi för marknadsföring, eftersom det ger dina följare möjlighet att snabbt och enkelt ta del av viktig information från din organisation.

Twitter Moments – Hur kan du skapa dina egna Twitter Moments?

Twitter Moments är en tjänst från Twitter som gör det möjligt för användare att skapa och dela sina egna sammanställningar av tweets. De flesta Twitter Moments innehåller ett tema eller en berättelse, och de kan inkludera bilder, video och ljud.

För att skapa ditt egna Twitter Moment, behöver du bara logga in på din Twitter-konto och gå till Moments-sidan. Därifrån kan du välja att skapa ett nytt Moment genom att trycka på ”Skapa nytt Moment”-knappen. Du kommer sedan att ledas igenom ett antal steg för att lägga till tweets i ditt Moment, inklusive val av titel och beskrivning. När du har publicerat ditt Moment, kommer det sedan visas i feeden för alla användare som följer dig på Twitter.

4.Twitter Moments – Exempel på bra Twitter Moments från andra organisationer

Twitter Moments är en tjänst som lanserades av Twitter 2015. Med Moments kan användare samla ihop tweets från olika användare om ett visst ämne eller en händelse, och dela dessa med andra. Detta gör det enklare för andra att följa ett specifikt ämne, och ger också möjlighet för organisationer att visa upp sitt arbete på ett mer dynamiskt sätt.

Det finns flera olika exempel på bra Twitter Moments från andra organisationer. En av dessa är från @UNICEF, som har samlat ihop tweets om barns rättigheter. Denna Moment innehåller bilder och videoklipp som berättar historier från verkliga barns liv, och skapar en stark koppling till @UNICEFs arbete för barns rättigheter.

En annan bra Moment kommer från @amnesty, som har samlat ihop tweets om deras kampanj #FreeRaif. Denna Moment innehåller information om Raif Badawi, en saudiarabisk bloggare som dömdes till 10 års fängelse och 1000 piskslag for sin bloggning. Amnesty använder Twitter Moments för att informera om deras kampanjer och vad man kan göra för att stödja dem – i detta fall genom att skriva till den saudiarabiska ambassaden och uttrycka solidaritet med Raif Badawi.

Moments är alltså ett bra sätt för organisationer att nå ut med sina budskap på Twitter, samtidigt som det gör det enklare för användare att hitta intressant information.

5.Twitter Moments – Tips för att lyckas med dina egna Twitter Moment

Twitter Moments är ett fantastiskt sätt att fånga dina följares uppmärksamhet och berätta en historia på ett visuellt tilltalande sätt. Men det finns några tips du bör följa för att skapa de bästa Momenten:

1. Välj rätt bilder och videor – Se till att använda högkvalitativa, intressanta och relevanta visuals som kommer engagera dina följare.

2. Var kreativ med din text – Använd din text som en möjlighet att berätta en historia, inte bara lista ut bildernas innehåll. Fundera på hur du kan använda humor, personlighet och andra unika aspekter av din brand voice i Momentet.

3. Gör det interaktivt – Låt dina följare gilla, kommentera och delaMomentet genom att inkludera frågor eller uppmaningar till handling i texten. Detta gör det mer troligt att Momentet blir viral!