Sociala medier

Instagram Stories – allt du behöver veta om den senaste funktionen

Instagram Stories är en ny och spännande funktion som låter användare dela korta filmer eller bilder med sina vänner. Funktionen är extremt användarvänlig och gör det möjligt för vem som helst att skapa fina och roliga filmer. Det finns massor av olika filter att välja mellan, så du kan alltid hitta något som passar just ditt humör eller din stil. Du kan också lägga till text eller musik till dina filmer, för att göra dem ännu mer personliga.

En av de bästa sakerna med Instagram Stories är att du inte behöver vara en expertfilmare för att skapa fina filmer – det räcker oftast med en bra idé och lite lekfullhet. Så om du letar efter en ny och spännande way to share your life with friends, then Instagram Stories is definitely worth a try!

Instagram Stories – vad är det och hur fungerar det?

Instagram Stories är ett foto- och videosharingfunktion som lanserades av Instagram 2016. Funktionen gör det möjligt för användare att dela korta videor och bilder med sina följare, som visas i en tidsordnad feed. Innehållet i Instagram Stories finns bara tillgängligt under 24 timmar, innan det automatiskt raderas. Användare kan också välja att spara sina historier på sin telefon, vilket gör dem permanenta.

Instagram Stories – varför är det ett bra verktyg för marknadsföring?

Instagram har nyligen lanserat en ny funktion som kallas Stories. Stories är ett snabbt och enkelt sätt för användare att dela med sig av sina bilder och videor med vänner och följare. Innehållet i Stories visas i ett rullande galleri på användarens profilsida, och varar i 24 timmar innan det automatiskt tas bort.

Det finns många skäl till varför Instagram Stories är ett bra verktyg för marknadsföring. För det första är det en utmärkt plattform för att visa upp produkter och tjänster. Med hjälp av text, bilder och video kan man skapa innehåll som ger tittarna en inblick i vad ens varumärke står för, samtidigt som man visar hur produkten eller tjänsten ser ut och fungerar i verkligheten.

För det andra är Instagram Stories ett perfekt sätt att bygga upp intresse runt olika kampanjer och evenemang. Genom att regelbundet dela nya historier om alltifrån upcoming-produkter till exklusiva erbjudanden kan man hålla followersna engagerade, samtidigt som man lockar fler potentiella kunder till ens varumärke.

Sist men inte minst är Instagram Stories ett mycket effektivt verktyg för lead-generering – dvs generating leads (att skapa kontakter). I slutet av varje story kan man inkludera en call-to-action (CTA) som leder tittarna direkt till ens hemsida, blogg eller onlinebutik dit de sedan kan göra ytterligare research Eller handla direkt från webbplatsen/appen). På så vis kan du snabbt omdirigera trafiken från Instagram till din egna webbplats/app, vilket ger dig stora möjligheter att öka conversions (dvs Omvandla besöksantal).

Instagram Stories – hur gör man en story?

Instagram Stories är en funktion som låter användare skapa och dela korta videor eller bilder med sina vänner. Inlägg i Instagram Stories syns bara under 24 timmar, och sedan försvinner de. De flesta vet nog redan hur man gör en vanlig post på Instagram, men för er som inte vet det så gör man det genom att:

1. Gå in på din profil och tryck på plusknappen längst ner till höger.
2. Här kan du välja om du vill ta ett foto, spela in ett kort videoclip eller ladda upp något från ditt galleri.
3. När du valt bild/video trycker du på knappen längst ner till höger igen för att se alla olika filter och redigeringsalternativ. Du kan även lägga till text eller emoji genom att trycka på respektive knapp nere i mitten av skärmen. Numer finns det även olika ”stickers” som man kan lägga till sin story, exempelvis en rörelsesensor sticker (som spelar upp ett visst ljud när någon tittar på din story) eller minirutor dvs flera små bilder i samma bild (gjord i appen).
4. Nere till vänster ser du en tre prickars symbol, härifrån navigerar du dig fram och tillbaka mellan olika filtreringar/redigeringar samt bekräftelse-sidan dvs den sida där det styr hur mottagarna skall se ditt inlagg; privat / allmant / endast personer taggade etceteras… ]]5. Om allt ser bra ut – bekrifa med den gröna knappen nere till höger!

Instagram Stories – några exempel på bra stories

Instagram Stories är ett fantastiskt sätt att fånga och dela dina minnen med vänner och familj. Oavsett om du vill visa upp en ny tatuering, be om rekommendationer för en resa eller bara dela lite konstiga tankar – det finns alltid plats för en bra story på Instagram. Här är några exempel på hur man kan använda Instagram Stories på bästa sätt:

1. Var kreativ med filters and tools
Instagram har flera olika verktyg och filter som du kan använda för att göra din story mer intressant. Prova olika effekter och se vilka som fungerar bäst för just dig.

2. Använd hashtags
Hashtags är ett bra sätt att hitta nya människor att follow, samtidigt som det gör det lättare for folk att hitta just din story. Försök att inte använda för många hashtags, bara de som verkligen passar in på din historia.

3. Ge tips & tricks
Om du är bra på något – varför inte dela med dig av dina kunskaper? Dina followers kommer garanterat uppskatta tips från dig, oavsett om det handlar om makeup-tips, budgetresor eller hur man snabbast possible tar sig från A till B i stan.

Instagram Stories – tips & tricks

En av de bästa sakerna med Instagram Stories är att det ger dig möjlighet att visa din vardag på ett mer levande och personligt sätt. Dina följare kommer närmare dig, och du kan använda tiden mellan inläggen till att bygga upp en starkare relation till dina följare.

Det finns dock en del saker som du bör tänka på för att göra dina Stories intressanta och engagerande:

• Vad har du för historia att berätta? Tvinga inte fram något, utan låt det komma spontant. Om det inte finns något speciellt just idag, ta en bild från gårdagen eller igårkväll. Eller bara ge en snabb update om vad du håller på med. Försök variera lite också, så du inte alltid bara visar bilder utan även filmklipp, skisser eller andra typer av innehåll.

• Använd olika filter och effekter för att giva dina Stories liv och rörelse. De flesta använder sig av den inbyggda funktionen i Instagram för detta, men det finns massor av bra appar ute som gör samma sak (och oftast mycket bättre). Prova runt lite tills du hittar de verktyg som passar dig och ditt instagramflöde bäst.

• Ge aldrig upp! Om du tror att ingen ser dina stories – fortsätt! Det tar ofta tid innan man bygger upp ett publikum (s especially om du precis startat), men om du bara envisas kommer folk till slut se dem (och bli hooked!).