Webbdesign

Hur du använder Photoshop för digital design

Det finns många olika sätt att använda Photoshop för digital design. En av de enklaste och mest effektiva metoderna är att använda verktyget ”layer” för att skapa lager med olika effekter. Genom att skapa flera lager med samma bild eller fotografi kan man experimentera med olika filter och inställningar på varje enskilt lager, tills man når det slutliga resultatet som man är nöjd med.

Grunderna i Photoshop för digital design

Grunderna i Photoshop för digital design är inte svåra att lära sig. De flesta verktygen och funktionerna som används i Photoshop finns också i andra bildredigeringsprogram. Därför kan det vara ganska enkelt att komma igång med Photoshop, särskilt om du redan har erfarenhet av andra program.

Det finns dock några specifika verktyg och tekniker som är unika för Photoshop, och dessa är ofta de mest användbara för digital design. Så här är några grundläggande tips för hur du börjar använda Photoshop för digital design:

1. Ladda ner en bra tutorial eller två. Det finns massor av fantastiska gratis tutorials på internet som visar steg-för-steg hur man gör olika saker i Photoshop. Titta igenom några av dessa innan du börjar, så att du vet vad du ska leta efter när det gäller verktyg och funktioner. Du kan till exempel titta på lynda.com, tutvid.com eller video2brain . com .
2 Se till att ha riktiga bilder att arbeta med – Att bara använda texten ”Lorem Ipsum” kommer inte cut it längre (och aldrig har). Se till att ha högupplösta foton (gjerne fra professional photographer) frön webben , din digitalkamera eller stock photos webbplatser (som istockphoto . com) . Utveckla dina egna unika grafiska element genom photoshop’s penselverktyget , gradient tool osv .
3 Gör dina layoutblockeringar I Adobe Illustrator CS6 – De flesta professionella designers brukar inte göra hela sin layout I photoshop utan snarare blockera ut positioneringen av all text & amp ; bildelement med Adobe Illustrator CS6 (eller Indesign CC 2014 ) innan de flyttar allt in I photoshop for finishing touches & amp ; polering

Att använda Photoshop verktyg för digital design

Först och främst, ladda ner Photoshop från Adobe Creative Cloud. Öppna programmet och gå till verktygen i det övre högra hörnet av fönstret. Klicka på den första ikonen som ser ut som en penna med ett plus-tecken bredvid den. Detta är penselverktyget. Med detta verktyg kan du måla och skapa former med olika färger och stilar.

Klicka sedan på nästa ikon bredvid penselverktyget, som ser ut som en blyertspenna. Detta är textverktyget. Med textverktyget kan du lägga till text i ditt dokument samt ändra fonten, storleken och färgen på texten.

Fortsätt klicka på alla verktyg tills du har provat alla och lärt dig hur de fungerar! Du kommer snart att bli bekväm med alla verktyg i Photoshop och använda dem för att skapa fantastiska digitala designs!

Färgläggning och effekter i Photoshop för digital design

För att få det bästa resultatet när du arbetar med digital design är det viktigt att lära sig hur man använder alla verktygen i Photoshop. En av de mest användbara funktionerna i Photoshop är färgläggning och effekter. Med hjälp av dessa verktyg kan du enkelt ge dina alster ett unikt utseende som kommer att skilja sig från resten.

Några av de mest populära effekterna som används inom digital design inkluderar texturer, ljus- och skuggor, rörelseeffekter och transparenser. Med hjälp av dessa effekter kan du enkelt göra dina alster mer levande och intressanta. Dessutom ger de dem en unik look som kommer att fånga uppmärksamheten på ett positivt sätt.

Det finns dock ett par saker som du behöver titta på när du arbetar med förfarandet för digital design. För det första är det viktigt att se till att du inte overdriver det med texturer eller andra effekter. Om du gör det kommer ditt arbete bara att se tråkigt ut och folk kommer snabbt slutföra titta på det. Se till att hitta den perfekta balansen mellan estetiskt tilltalande och informativ so that your work will be both visually appealing and informative.

Texturer och mönster i Photoshop för digital design

Du använder texturer och mönster i Photoshop för digital design när du vill skapa en bild som har ett tredimensionellt intryck. Med hjälp av texturer och mönster kan du ge din bild djup och dimension. En texturerad bild ser mer realistisk ut än en vanlig fotografi, eftersom den har fler ytor att reflektera ljus från. Mönster ger dina bilder en unik look, och det finns olika sätt att använda dem i Photoshop. Du kan till exempel använda mönster som bakgrundsbilder, infoga små mönster i dina designs eller applicera stora mönster på hela bilden.

Exportera och publicera ditt digitala designs från Photoshop

Det går att exportera och publicera ditt digitala design från Photoshop på flera olika sätt. En vanlig metod är att spara det som en JPEG-fil och sedan ladda upp den till en webbsida eller blogg. Du kan också exportera det som en PNG-fil, vilket ger dig möjlighet att använda transparent bakgrund. Det finns även möjlighet att exportera din design i vektorformat, vilket gör det möjligt för tryckta illustrationer eller andra typer av grafisk design.