Webbdesign

10 hemsidor som alla digitala designers borde kolla in

Det finns många olika hemsidor som alla digitala designers borde kolla in. Här är tio av de bästa:

1. Dribbble – Dribbble är en fantastisk plattform för att visa upp ditt arbete och få feedback från andra designers. Det finns också massor av inspiration här, så det är definitivt värt ett besök.
2. Behance – Behance är en annan populär plattform för visning och delning av designarbeten. Den har dock mer fokus på portfoliobyggande, så det är lite mer lämplig för proffsiga designer.
3. Awwwards – Awwwards ger ut priser till de bästa webbsidorna i olika kategorier, så det är en bra plats att hitta ny och innovativ designinspiration. De anordnar också seminars med stora namn inom branschen, så det kan vara värt att kolla in deras hemsida om du vill delta i någon av dessa evenemang.
4. SiteInspire – SiteInspire visar bara exempel på bra webbdesign, sorterat efter olika typer (exempelvis e-handelssidor). Det gör den till en mycket handig resurs när man letar efter inspiration till just sin typ av webbsida/applikation man jobbar på just nu!
5 . The Best Designs – Precis som sitenamnet antyder, tar The Best Designs fram de absolut bästa designsajterna från hela internetvarlden och samlar dem p

Dribbble – Ett community för designers där man kan visa upp och dela sina alster med andra.

Dribbble är ett community för designers där man kan visa upp och dela sina alster med andra. Man kan ladda upp bilder, animationer och videos på sin portfolio, och användare kan kommunicera med varandra genom att kommentera och gilla inlägg. Dribbble har blivit en mycket populär plattform för designers att visa upp sitt arbete på, och det finns många olika typer av designs representerade här. Det är en bra plats för inspiration och feedback, och det finns alltid nya ting att se här.

Behance – Liknande concept som Dribbble, fast från Adobe. Här finns ett stort antal olika kreativa proffs att ta inspiration av.

Behance är ett online-plattform för kreativa proffs som lanserades av Adobe Systems den 18 april 2006. Plattformen gör det möjligt för användare att visa och dela deras kreativa arbete, samt att ta emot feedback från andra medlemmar i communityt. Med Behance kan användare också skapa online-portfolioer för att visa upp sitt arbete på ett professionellt sätt. Behance fungerar som en inspirationkälla för många olika kreativa personer, och har blivit mycket populär bland grafiska designers, fotografer, webbutvecklare och illustratörer.

Awwwards – En hemsida som handplockar och betygsätter de bästa webbsidorna i världen, inom alla olika kategorier.

Awwwards är en hemsida som handplockar och betygsätter de bästa webbsidorna i världen, inom alla olika kategorier. De har ett stort arkiv med tusentals av inspirerande webbsidor från hela världen, och du kan söka efter dem via deras sökmotor eller bläddra igenom deras gallerier. De uppdaterar regelbundet sin samling, så att du alltid hittar nya favoriter.

SiteInspire – En inspirerande samling av de senaste och mest innovativa webbsidorna från hela världen.

SiteInspire är en inspirerande samling av de senaste och mest innovativa webbsidorna från hela världen. Sidan innehåller ett urval av de bästa och mest intressanta sajterna som finns på nätet, och detta gör den till en mycket användbar resurs för personer som vill hitta nya idéer. SiteInspire är uppdelad i olika kategorier, så att man lätt kan hitta sajter som matchar ens egna intressen. Kategorierna inkluderar allt från design till mode, teknik, mat och mycket mer.

The FWA – En tjänst som belönar de bästa webbsidorna med en prestigefylld utmärkelse, The Favourite Website Award (FWA).

The FWA är en tjänst som belönar de bästa webbsidorna med en prestigefylld utmärkelse, The Favourite Website Award (FWA). Tjänsten har funnits sedan 1999 och har under årens lopp utsett flera hundra vinnare från alla delar av världen. Webbplatser som har blivit utmärkta med FWA är bland annat Google, YouTube, Facebook och Apple.