Webbdesign

10 fantastiska typsnitt som alla designers borde känna till

1. Helvetica – En klassisk sans-serif typsnitt, används ofta i logotyper och reklam.
2. Futura – En annan klassisk sans-serif som är mycket enkel och lättläst.
3. Times New Roman – Ett serif typsnitt som används ofta för brödtext på tryckta dokument.
4. Arial – En vanlig sans-serif font, används oftast istället för Times New Roman på datorer eftersom den är enklare att läsa på skärmar.
5. Comic Sans MS – Utvecklad för comic books, denna lekfulla font passar bra till informella texter eller barnrelaterade produkter/designs.
6. Courier New – Detta är en monospaced font (varje tecken tar upp lika mycket space) och passar bra till programmering eller andra texttyper där precisering är viktigt .
7. Verdana– Designad för webbplatser så den har extra breda bokstavsgrupper för bättre readability online .
8 . Trebuchet MS– Också designad med webben i åtanke , Trebuchet MS har runda kanter och ser general friendlier ut jag jmförelse med många andra fonts .
9 . Georgia– Ser snyggt ut på skrift och ganska unik jmfört med andra serif fonts , men fortfarande relativ l easy to read .
10 . Palatino Linotype– Mycket populæ r bland designers – denna font har elegant look without being too pretentious or difficult to read .

Futura – Ett klassiskt och tidlöst typsnitt som passar till alla slags designprojekt.

Futura är ett klassiskt och tidlöst typsnitt som passar till alla slags designprojekt. Futura har en ren och elegant stil, med raka linjer och diskreta dekorationer. Typsnittet har sin ursprungliga form från 1920-talet, men har sedan dess uppdaterats för att passa moderna designprojekt. Futura är ett flexibelt typsnitt som fungerar bra för både text och display, och det finns många olika varianter av Futura att välja mellan. Om du letar efter ett klassiskt typsnitt med en tidlös estetik, så är Futura det perfekta valet!

Helvetica – Ett mycket användbart och populärt typsnitt som har en neutral stil.

Helvetica är ett mycket användbart och populärt typsnitt som har en neutral stil. Det är ofta förstahandsvalet för många designers, eftersom det fungerar bra i olika sammanhang. Helvetica finns i flera olika varianter, så du kan enkelt hitta den som passar dina behov bäst.

Garamond – En elegant och lyhörd skrifttype med ursprung från 1500-talet.

Skrifttypen Garamond har sitt ursprung från 1500-talet och är känd för sin elegans och lyhördhet. Denna skrifttyp anses vara en av de mest vackra och stilrena skrifttyperna, och har därför blivit mycket populär bland designer och layoutare. Trots att Garamond är en gammal skrifttyp, så ser den fortfarande modern ut, och passar därför bra in i många olika sammanhang.

Times New Roman – En klassisk skrifttyp med fina detaljer som passar bra för längre textpassager.

Times New Roman är en klassisk skrifttyp med fina detaljer som passar bra för längre textpassager. Skriften har ett ganska stort utrymme mellan varje bokstav, vilket gör den lättläst och bekväm att se på när man läser en lång text. Times New Roman har också ett ganska elegant och sofistikerat utseende, så den passar bra för mer seriösa dokument.

Arial – En snygg och praktisk skrifttyp som ofta används i digitala format

Arial är en snygg och praktisk skrifttyp som ofta används i digitala format. Arial har ett rejält och lättläst teckensnitt, vilket gör den lämplig för många olika typer av dokument. Arian teckensnittet finns i flera storlekar och former, vilket gör att den kan användas för både små och stora textblock.