Loading...
Tidsskriften DĪN

Tre månader av DĪN – tankar under en process

Tiden går snabbt när man har kul! Och roligt har vi haft, men arbetet har inte för det varit enklare för det. Snart har tre månader gått sedan vi hade lansering av tidskriften och samtidigt vernissage för utställningen DĪN.

Vi har försökt hitta olika sätt att förvalta den här kreationen som är så viktig för oss, utställningen finns uppe fram till slutet av augusti ( så om ni inte besökt den ännu – gör det snart!). Men vi är fortfarande osäkra över tidskriftens kommande upplagor och hur arbetet kommer att se ut framöver, trots det har vi stora förhoppningar på att kunna släppa ett nytt nummer av tidskriften någon gång efter hösten.

Under tre månader har vi spridit, delat ut, samtalat, workshop:at och visat upp DĪN i Botkyrka Konsthall i båda dess former, det vi ställt ut och det vi packat in i tidskriften. Vi har haft hundratals nyfikna besökare i utställningssalen. Vi har haft alla sorters reaktioner. Både positiva och negativa, ifrågasättande och stöttande – inte helt oväntat. Många minnesvärda samtal har skett i utställningssalen kring de frågor som vi arbetar med och tar upp i det som är vår största kultursatsning hittills. Vi har även jobbat en del med att sprida ordet om vart vi finns på våra sociala kanaler och DIN tidskrift har även laddats ner flitigt via vår samarbetspartner, Botkyrka konsthalls, hemsida. Vi är glada och tacksamma över det stora intresset som vårt arbete väcker och hoppas som sagt kunna förvalta det vidare och göra ett andra nummer i slutet av året.

Under dom här två månaderna kan man sammanfattningsvis säga att vi lärt oss massor, det har varit det största men också svåraste vi gjort som förening sens vi startade. Det krävs mycket av en liten ideell förening som oss, för att skapa och hålla ihop ett sånt här arbete, inte minst i samarbete med en stor aktör som en kommun. Men vi är glada och förhoppningsfulla. DIN kommer att leva vidare – garanterat. För er som inte läst DIN ännu kan vi berätta att från och med ikväll och under hela sommaren kommer ni även kunna ta del av hela innehållet i Tidskriften DIN som vi kommer att lägga upp på webben med massa extramaterial och annat som ni inte sett i tisdkriften. Ni får gärna kommentera eller diskutera med oss om det vi tar upp, vill du skriva in eget om temat, maila oss din text till ortenifokus@gmail.com

Just nu har vi en del grejer på gång som vi kommer att uppdatera er mer om i kommande inlägg nu när sajten är igång igen och ni kommer att hitta oss här varje vecka hela sommaren med nya inlägg och uppdateringar!

Nedan hittar ni ett klipp från en DIN – programpunkt som vi hade i Botkyrka konsthall under våren.
Samtal: Pyramid. Samtalsledare: Sonia Sagan.

IMG_7374

din1

/ Redaktionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *