Loading...
Insändare

Söder om söder

Vi åker alltså bort från våra egna trakter för att träffa folk som vi är grannar med? Förstår inte varför vi unga kvinnor inte tål tanken av att hänga eller träffas i bagis. Med de omvägarna vi tar, bort från allt i vår vardagliga krets kallar vi oss fortfarande för bagis människor. När vi gör allt för att komma bort från gatorna, parkbänkarna och gårdarna. Samhället har format oss till personer som inte längre tål tanken av att bo i orten. Vi vill alla ha en liten lägenhet på söder och leva ett som vi ser det ”finare” liv. Vad är det som är så fint med söder som inte är fint söder om söder?

Jag går dagligen genom Bagarmossens mellanstora centrum där gubbarna hänger i puben och små pojkarna springer in till grillen och jag tar alltid en extra titt på de unga killarna som hänger utanför livsen. Bagis grabbarna kan hänga i centrum utan att det ser allt för dåligt ut. Visst har man ibland fått en känsla av att de personerna inte har något annat för sig men den bilden börjar suddas ut, och jag kan inte längre säga att det är fel att de hänger där. Tvärtom! Det är helt jävla perfekt att killarna umgås och träffas i bagis. Att bagis huset, ungdomsgården har fullt upp med saker att hitta på åt ungdomarna varje dag och framförallt, att de fortfarande, nitton år senare kan träffas och umgås i sin hemtrakt. På sina gårdar. Jag säger inte att man ska hålla sig där, jag säger bara att det inte är fel att träffas där man alltid har träffats.

Vi bagisbrudar måste ändra på det här. För snart kommer vi inte längre bo kvar här, vi kommer inte kunna hälsa på den där tanten med sin malteser som hon alltid tar ut på promenad åtta på morgonen, vi kommer inte ha chansen att sitta på gårdarna och grilla under somrarna. Nu tar vi och träffas där vi bor och slutar åka runt halva Stockholm varje gång vi ska ses. För vi är ju trots allt födda och uppvuxna på Byälvsvägen. Bagarmossens fetaste gata.

 

Ronja Ali, 18 år
Stockholm
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *