Loading...
O.I.F Bloggen

Nu när hösten är här

Söndag 12:e oktober 2014

[dropcap]N[/dropcap]u när hösten är här så känns allt extra tungt och jobbigt. Människorna ser mer seriösa ut men det kanske beror på valet vad vet jag, men en sak som jag vet om är att vi inte kämpar tillräckligt. Inte för att vi inte vill utan för att vi är en mindre grupp. Dessa små grupper/föreningar finns här o där för att vilja förändra och ge alla en chans till att vara delaktiga och göra något tillsammans, men vi lyckas ändå inte. Vi är helt enkel inte lika intressanta som den senaste mobilen, men en sak ska ni veta, det är mycket mer givande att vara en del av samhället istället för att välja att vara utanför.

 Många säger: varför ska vi slösa vår tid när det ändå inte sker en förändring?

Men det folk inte tänker på är att det tar tid och ibland generationer, det är en process som måste vara igång en lång tid innan man ser förändringarna, men det betyder inte att man inte kan genomföra dem. Det är många grupper som kämpar och fortsätter kämpa för förändringar som t.ex. Handikappföreningar.  De kämpar fortfarande för att ses som människor istället för en börda och de kämpar varje dag för att kunna förbättra livet för många genom olika grupper samt aktiviteter.

När man pratar med människor i orten så känner vi alla till en sak att vi är bortglömda. Men är vi verkligen det?

Varför engagerar man inte ungdomar och föräldrar att vara delaktiga??Det gör man men många tycker inte att föräldramöte i skolan är viktiga men det är det för vi föräldrar har möjlighet att kunna förändra och skaffa bättre förutsättningar till barnen. Men det är många som väljer att inte gå och kommer med ursäkter som jag jobbar och det är något vi alla föräldrar gör men vi måste välje att prioritera våra barn.

Varför skapar ni en utanförskap? Är det så här ni vill ha det i 20 år till? Vill ni inte att vår förort i Botkyrka ska växa o bli bättre?

Varför ser alla på? Är det jag som är naiv eller är det så att människor är helt enkelt är för bekväma?

Varför satsar ungdomar på att vara kriminella istället skulle de kunna lägga all dess energi och göra en positiv förändring som gynnar alla. Det behöver ju inte vara stora saker det kan vara att man är stödperson för ungdomar eller man kanske vill börja driva en grupp och bara känna att man hjälper andra människor.

Jag skulle vilja se mer glöd i människor där vi kämpar för samma saker istället för att se på.

Om ni har chansen var med och påverka gör det! Gå med i nån förening som passar dig, det kommer hjälpa dig som människa men även din omgivning. Det som är mest intressant när man är med och medverkar är att få lära känna så grymma människor som man får dela olika idéer med och tillsammans med dem får man vara delaktig och göra något fint för alla.

/ Nathalie

natiblogg cooperation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *