Loading...
Krönikor

My NADA

 

CinemAfrica festivalen visade i helgen filmen May Allah Bless France (Qu’Allah Bénisse la France) som kastade mig tillbaks i tanken på hur många jag nu känner som har dött. I filmen äger en begravning rum, och i scenen utspelas en fortsatt död. En efter en dör de olika deltagarna bort med ett namn och hur dom dött. Mord, överdoser, och andra våldsamma sätt dominerar

Detta är för att jag inte orkar skriva något vettigt just nu…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=A-I1C8tcMwY&w=560&h=315]

Det är allt en förhandling. Hela tiden. Identitetskrig.

Jag är inte förort inte blatte inte svartskalle inte fransk boliviansk från Backa från Hammarkullen från Gbg från min bakgrund mina erfarenheter mitt språk är inte mitt inte tugga på förortsgöteborgska Backa inte var någonting inte brun inte krullhårig inte fattig inte orkeslös inte sönderstressad inte en livstidsflykt inte tårar och knark inte blodspår upp för trappen inte krossade flaskor inte misshandel skins blattar inte mina minnen inte all förnedringar inte alla budskap tusental att inte okej inte lika bra inte något att klaga över inte någon som bryr sig….

Jag förhandlar inte. Jag ger bort för att det kostar att förhandla hela tiden. Identitetskris.

Du tar mina minnen mina döda vänner mina stunder av rastlös rotlös fridlös laglös utlöst lös en bit beckna mig en femma för jag vill bedöva vad mina systrar mina bröder du tar min tunga mina ord mitt språk min stil min ork mitt minne när det är allt jag har kvar ta ta ta du tar min stolthet för det är inget att vara stolt över du vet vad som är att vara stolt över du kan lära mig stolthet över något som inte är mitt stolt över saker du sagt är något att vara stolt över hey. detta är inte förhandling. du får allt. du ska lära mig. för fuck att umgås med folk som inte kommer från samma eller värre för de fattar fan inte. för fuck att du kan låta mig få ha mina minnen i fred. för fuck at något jag gjort kan vara bra. för fuck att din eshtandard inte är universell, för du kommer från sanningen. sanningen. för att du kommer från sanningen. för att du kommer från sanningen.

för att ibland är jag bara trött på er alla

 

 

alexpres

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *