Loading...
Tyck till!

Uppgörelsen

Det är i mellanrummen vi finns. I sprickorna och skuggorna. Vi lever alltid på baksidan av något.

Vi kommer aldrig att hitta vår styrka i nummer, procent och antal. Vi är för få. Duger knappt till konsumenter eller väljare. Vi måste anpassa oss, böja ryggen, svälja orden, knyta näven, le genom tårar, kämpa, kriga. Leva på hoppet, på minnen, på ren vilja.

Ni vill att vi förklarar, motiverar, argumenterar, utbildar. Ni vill att vi försvarar vår existens, debatterar den. Vi får bara tala om vi först sliter ut vårt hjärta. Det är bara vår smärta och våra ärr som möjligtvis kan vara värda att lyssna på. Vi ska blöda ner morgonsoffan – annars får det vara.

Vi ska bli försvarade av er. Ni ska befria oss, lära oss, visa oss, förklara för oss. ”Maria, du ska inte dela in människor i ni och vi. Du ska samtala, lyssna och besvara.” Ni ska ta våra händer och leda oss närmare arbetsmarkanden, närmare ljuset, närmare er själva för det är alltid ni som är lösningen. Vi ska integreras i er.

Er blick finns överallt, hela tiden. Den kräver att vi bevisar att vi inte är det ni tror att vi är. Skräpar ner i naturen, runt återivnningstationen, i svalen. Går på cykelbanan, gräsmattan. Går som en ligist, terrorist, kriminell. För underdånig, kaxig, tyst, högljudd, offer, förrövare, våldsam, passiv. För mycket. För lite. För arg.

Jag har ägnat hela mitt liv åt att bli bäst på detta spel. Jag har klättrat, lyckats och blivit totalt utmattad. Nu vill jag vända er ryggen. Jag vill dyka in i skuggan, ner i sprickan. Leva och arbeta på baksidan och i mellanrummen. Undervisa våra barn, inte era. Prata med oss om oss och om er men inte prata mer med er. Bara visa mitt hjärta och mitt blod för någon som svarar med att visa sitt. Vända mig innåt, hitta styrka i varandra. Kriga för oss.

ALDRIG NÅGONSIN ARGUMENTERA FÖR VÅR EXISTENS.

utsikt från köketINLÄGG
Namn; Maria Padrón Hernández

Ålder: 33 år

Ort: Västra Frölunda, Göteborg

2 comments
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *