Loading...

Krönikor

Låt mina systrar vara!

Sluta tryck ner mina systrar. Jag är trött på att komma hem, fråga dem hur deras dag varit och få höra hur de blivit kränkta, diskriminerade och ledsna. Det räcker.

My NADA

  CinemAfrica festivalen visade i helgen filmen May Allah Bless France (Qu’Allah Bénisse la France) som kastade mig tillbaks i tanken på hur många jag nu känner som har dött. [ … ]

En avstickare till landstinget

[dropcap]J[/dropcap]ag har genom livet haft mer kontakt med vården än de flesta, bemötandet har naturligtvis varierat; men innan 18 års ålder hade jag ändå hyfsat förtroende till systemet och dess [ … ]

Niqabisten, lilla spöket laban

Jag bär varken Niqab eller Hijab och har inte tolkningsföreträde på denna front men mina muslimska systrar som kämpar är normbrytare som tar den dagliga kampen. Det är deras kamp som novellen speglar. Novellen är bara en berättelse. En version av hur Islamofobi ofta verkar.

Den här novellen är ett slags bagage jag haft i flera år nu. Jag har länge velar bära hijab men jag vart är rädd, rädd att misslyckas, rädd att börja, rädd, rädd, bara så himla rädd och den här novellen betyder därför mycket för mig. Hoppas ni också finner den givande!

A love story

Spoken Poetry is best served warm and raw, I want you all to read my works like I read them. So press play and let’s read it together!