Loading...

Tidsskriften DĪN

Tidskriften DĪN och utställning i samarbete med Botkyrka Konsthall

Från Kurdistan till Sapmi

När vår kulturtidskrift DĪN lanserades var det en text som inte kom med. Texten, som handlar om situationen för kurder i Hasankeyf och hur de blir ansatta av den Turkiska staten, stoppades av säkerhetsskäl. Anledningen var det just då extremt känsliga läget i Fittja, där en explosion och en skottlossning skett, bägge kopplade till upptrappningen av våldet i Turkiet, då främst sporrad av den turkiska fascistiska organisationen Grå Vargarna.

Då vi på Orten i fokus inte hade ett specifikt avtal gällande innehållet i tidskriften, det vill säga- vad vi fick och inte fick publicera- var vi tyvärr tvungna att böja oss för Botkyrka konsthalls riktlinjer och policy. Vår samarbetsparter och finansiär kunde inte ta risken att förvärra den lokala situationen i kommunen genom en text som kunde upplevas som ”laddad” och de var rädda att det kunde förvärra situationen i Fittja . Men vi tycker att texten är viktig, den för absolut inte gå förlorad! Idag publiceras artikeln istället på vår sajt, och vi hoppas att alla läser och hjälper till att sprida den.

Vem är Max?

””Egentligen är jag ingen. [… ] Jag är nog en skärva av samhällets spegel som gått sönder och det här är resultatet.” Missa inte vår exklusiva intervju i tidskriften DIN- Ett samtal om staden, klyftor och gatupoesi med den gåtfulle gatukonstnären Max Miliciano.

DIN دين°

°دين Vernissage och releasefest: DIN دين° lördag 19 mars, kl. 12-16 (invigning kl 14) Botkyrka konsthall, Tumba Din är en ny plattform för kultur- ortens kultur. Vi vill skapa en [ … ]