Loading...
Tidsskriften DĪN

DIN دين°

°دين Vernissage och releasefest: DIN دين°
lördag 19 mars, kl. 12-16 (invigning kl 14)
Botkyrka konsthall, Tumba

Event banner

Din är en ny plattform för kultur- ortens kultur. Vi vill skapa en plats för våra frågor, för våra kroppar, för sånt omkring oss, sånt vi bär med oss, om rötter och om framtid. DIN är nyanser, det är kultur och ett manifest för att hylla det som är vårt! Men DIN vill också nå ut, bredda bilden, döda fördomar och skapa samtal.

På lördag lanserar vi vårt första nummer. Samtidigt har vi vernissage för utställningen som pågår fram till sommaren, där vi också kommer att ha programpunkter, workshops, samtal och mycket mer.

Vi hoppas att ni kommer på lördag!

/ Patricia

Läs mer på vårt FB-event : https://www.facebook.com/events/1047144091975567/

☮∞☮
° Var slutar din kultur och när tar en annan vid? Vem bestämmer egentligen vilket organiserat kaos som får kallas konst?
☥ DIN behandlar samhällsdebatten genom kulturens kalejdoskopiska sikte, men vi tänker göra berättelsen större. DIN är allas.

° Har du smakat på ordet ”osvensk” och blivit bitter? Undrat ifall lagom verkligen är bäst?
ॐ DIN är relevant för dig, eftersom vi kommer tänja ut begreppet ”svensk kultur” tills det spricker i sömmarna och har plats för oss alla. Oavsett storlek.

° Kan vi hylla det dolda som motgift till en breddad intolerans? Hur väver vi samman samtiden med framtiden, och de osynliga uttrycken med den verkställande makten?
∞ Bara du kan bedöma oss nu. Välkommen till en tidskrift och utställning i växelverkan, Din.
☮∞☮

>>-_->>
Redaktör: Alex Rodallec & Orten i Fokus.
❥Grafisk form: Sepidar Hosseini

❥ Intervjuer med: Max Miliciano, Hasanah Umar, Breeze Yoko, Emma Dominguez, Lunaria Bellydance, Laces Dance Company, ”Sveriges Rikshäxa” Rosie Björkman, Olivia Farias, aktivistporträtt och mycket mer!
❥Medverkande: Alex Rodallec, Sonia Sagan, Patricia Palma, Stina Mathiesen, Mariama Jobe, Anneli Bäckman, Benny Cruz, Ruhani Islam, Ricard Estay & León Mendoza.

☯Curator: Sonia Sagan (Orten i Fokus) i samarbete med Botkyrka konsthall.
✪Medverkande konstnärer: Ziggy, Hassanah Umar, Sonia Sagan, Alex Rodallec, Saadia Hussain, Temesgen Bahat, Abbas Jaghoubi, Abdulkader Taher Yusuf, Ahmad Jahel.

⌛Gästutställare: Gabriela Villagrán Backman och OhSnap Sweden
❥Utställningstekniker: Patrick Dallard
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_–>

✜Smyghemliga gästframträdanden✜
{{ NÄR: Lördag 19:e mars, kl. 12-16 {{{
}}} VAR: Botkyrka konsthall, Tumba torg 105 }}

Utställningen pågår till den 28 augusti.

DIN tidskrift distribueras föreningar, ungdomsgårdar, butiker och kaféer runt om i Stockholm. Den som vill distribuera tidningen kan höra av sig till Orten i fokus på kontakt@ortenifokus.se.

De gör ny kulturtidskrift från orten: ”En kulturtidskrift som bryter mot alla normer och inte ber om ursäkt för det”. I mars lanserar Orten i Fokus tidskriften Din i samarbete med Botkyrka konsthall. I det första numret undersöker redaktionen henna, tatueringskonst och hårfärgning.

Läs hela artikeln om Orten i Fokus i Södra sidan, där Sonia Sagan och Alex Rodallec intervjuas.

DIN görs i samarbete med Botkyrka Kosthall.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *